Parkedge Residence: a kitchen and dining makeover

IMG_6476.jpg
Canonsburg Brewery Site Visit 017 (1).jpg

Centering the new kitchen sink on the existing window provides natural light while and views to the backyard patio area. LED under cabinet lighting and the bright, crisp, color palette enable the space beneath the existing 8' ceilings to feel much taller than it is.

"Hello Kitchen... meet Dining"

Many houses are designed as a series of stacked or adjacent rooms each serving a specific function. This makes sense for restful spaces or where privacy and seclusion are desired, but too often, this formula overflows to rooms of the house that function better when less confined. Removing the physical and visual constraints of the kitchen, living, and dining areas to create a large and inviting gathering space is what these first time homeowner's sought to achieve. 

Project Design Team: [Architect: SONDER architecture & design] 

After the redesign, it’s hard to believe this is even the same space! The walls separating the living and dining room from the kitchen were removed to create an open, airy feel throughout the space. Bright white cabinets and the light grey mosaic backsplash look stunning against the warm hardwood floors, while pendant lights and stainless hardware bring an updated feel to this charming kitchen. 

"Beauty is a promise of happiness."  ― Alain de Botton, The Architecture of Happiness